• Program „Owoce i warzywa w szkole" - skierowany do uczniów klas 0-III. Głównym celem programu Wspólnej Polityki Rolnej „Owoce i warzywa w szkole” jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez działania towarzyszące o charakterze edukacyjnym. Dzieciom uczestniczącym w programie w I semestrze roku szkolnego 2016/2017 udostępniane będą 2 razy w tygodniu świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia, wystarczająco rozwinięte, dojrzałe, zdrowe) oraz soki. Dzieci otrzymują jabłka, gruszki, truskawki, borówki amerykańskie, marchewkę, słodką paprykę, rzodkiewki, pomidorki i kalarepę oraz soki owocowe i warzywne.
• „Szklanka Mleka" - program prowadzony przez Agencję Rynku Rolnego. Unia Europejska dofinansowuje spożycie mleka w placówkach oświatowych za pośrednictwem Agencji Rynku Rolnego.
• Program "Ratujemy i uczymy ratować" w naszej szkole jest realizowany w każdym roku w klasach młodszych, obejmując kolejnych uczniów.